FDM
Bornholm

FDM og Bornholms Regionskommune etablerer offentlig opladning til alle elbillister på Bornholm

Bornholms Regionskommune har de seneste mange år arbejdet på at blive en grøn og bæredygtig ø. Derfor var beslutningen om at udvide det offentlige ladenetværk og ikke mindst etablere et åbent ladenetværk til elbiler i samarbejde med forbrugerorganisationen FDM naturlig for Bornholms Regionskommune. Det skal være nemmere at oplade sin elbil på Bornholm – både for beboer og de mange turister, der hvert år besøger solskinsøen.

FDM fik til opgave at etablere det nye ladenetværk og valgte at indgå samarbejdsaftale med Spirii om ladeudstyr, drift og administration af brugere. Sommeren 2020 installerede FDM i samarbejde med Spirii ti 22 kW ladestandere – hver med to ladeudtag og to 60 kW hurtigladere. Alle ladestandere tilbyder nem adgang til opladning via app eller ladebrik med ens priser for alle brugere. Det har netop været et krav fra Bornholms Regionskommune, at ladenetværket er en åben platform med nem og lige adgang for alle. Med løsningen fra Spirii har brugerne mulighed for at tilgå laderne, starte og stoppe opladning, betale direkte med kreditkort med appen Spirii Go. Der er intet krav om abonnement for at kunne benytte laderne. Spiriis åbne lade- og betalingsnetværk sikrer derfor både danske og udenlandske elbilister en nem, billig og lige lademulighed for alle. Dette har især været en vigtig faktor for den populære ferieø, som hvert år får mange besøgende fra både ind- og udland. Men med løsningen håber Bornholms Regionskommune også at flere bornholmere vil vælge elbilen som sit fremtidige køretøj og fremme øens grønne omstilling.

Projektet på Bornholm adskiller sig fra andre, da projektet kendetegner sig ved at være et offentligt-privat partnerskab hvor investeringen i etablering af ladenetværket dækkes af både offentlige og private midler. Investeringen i det dyre underjordiske arbejde har været finansieret af offentlige midler, hvor Bornholms Regionskommune, med støtte fra EU-midler, har stået for tilslutning til net og installation af ladestanderne, mens FDM og Spirii som operatør har stået for ladeudstyr og nu drift. Projektet er efterfølgende blevet kaldt Bornholmer-modellen.

FDM valgte et samarbejde med Spirii for at få et åbent lade- og betalingsnetværk og 24/7 kundesupport.

  • Der blev installeret 20 11 kW Spico Z Pro ladebokse monteret på pæl og to Ecotap 60 kW hurtigladere
  • FDM har tegnet et Spirii Connect Pro for at få så stor dataadgang som muligt
  • FDM får et netværk med lige lademulighed og priser for alle brugere af ladestanderene

Løsning

  • 20 x Zaptec Pro 22 kW
  • 10 x premium pæl
  • 2 x Ecotap hurtigladere 60 kW
  • Spirii Connect Pro serviceaftale

Hvad siger kunden?

Ilyas Dogru, chefkonsulent i FDM:

På de markeder, hvor konkurrencen ikke fungerer helt optimalt, har FDM længe haft en tradition for at gå ind på markedet, primært for at kunne trække det i den rigtige retning. Den model, man har valgt på Bornholm, er dog helt exceptionel, og i FDM ser vi den meget gerne udbredt til hele landet, så alle operatører, store som små, kan være med om buddet. For os er Bornholm et politisk demonstrationsprojekt for, hvordan ladeinfrastrukturen bør udbredes til hele landet.

Spirii er en spirende virksomhed indenfor leverandører af ladeløsninger. Vi vurderede, at Spiiri har et produkt som opfylder vores høje kvalitetskrav; god og tilgængelig service, ladestandere som alle har nem adgang til, og en prisstruktur hvor alle kan være med. Det er vigtigt for FDM, at opladning af elbiler skal være ligeså nemt som at tanke en fossilbil. Derfor er vi glade for samarbejdet med Spiiri.

Et hold af elbileksperter

Om du väljer att samarbeta med Spirii får du tillgång till de mest erfarna personerna i branschen. Spirii är ett helt nytt företag, men människorna bakom har många års erfarenhet från elbils industrin. Vi har alla arbetat mycket med elbilar, laddning och utveckling av framtida transport-och energisystem.

Spirii er kombinationen af erfarne mennesker og ladeudstyr i højeste kvalitet.

Läs mer om intelligenta laddlösningar här

Spirii er lykkes med at gøre livet med elbil nemt og fleksibelt, og det kommer nu dig, din virksomhed og medarbejdere til gode. Det betyder nemlig, at du kan fokusere på din forretning og det, der er vigtigt i din hverdag. Som Spirii-kunde får du mulighed for at tage et let og ubesværet skridt i en grøn og bæredygtig retning.

Spirii rekommenderar

Tillsammans med våra erfarna installationspartners projekterar vi uppgiften och ser till att du inte köper för många eller för få laddningsstationer eller laddboxar.

Våra professionella installationspartners vet exakt var det är mest optimalt att sätta upp laddningsstationerna. De vet också hur mycket eller hur lite ström som ska matas till laddningsstationerna.

Med Spirii som laddnings partner är du alltid säker på en enkel och billig möjlighet att utöka antalet laddningsstationer eller laddnings boxar när behovet är uppe och på så sätt undvika att köpa för många laddningsstationer i förtid. Vi hjälper dig att få det mesta av din investering så att den även är framtidssäkrad.

Om förarbetet görs på rätt sätt, är det både enkelt och billigt att utöka antalet parkeringsplatser för elbilar.

Ta tag i Spirii

Vi är redo att svara på din förfrågan